Mugaritz bereidt ‘mensenvlees’ in Eindhoven

La Fura dels Baus

Theater en gastronomie verwarren zintuigen in Shakespeares bloederige stuk

Mensenvlees, smakelijk bereid door een van de beste restaurants ter wereld. U kunt er getuige van zijn tijdens ‘A Taste of Titus Andronicus’ in Parktheater Eindhoven. Het spraakmakende Spaanse gezelschap La Fura dels Baus en het wereldberoemde restaurant Mugaritz brengen deze verontrustende wraaktragedie exclusief in Parktheater Eindhoven.

Vorig seizoen trok La Fura dels Baus al de aandacht met ‘Boris Godunov’, gebaseerd op het gijzelingsdrama in het Dubrovka-theater in Moskou in 2002. Het publiek in Eindhoven liet zich, zeven jaar na dato, door La Fura dels Baus gijzelen.

In de nieuwste voorstelling van La Fura dels Baus, ‘A Taste of Titus Andronicus’ (naar Shakespeare) wordt de Romeinse generaal Titus meegesleurd in een negatieve spiraal van wederzijdse wraak tussen zijn familie en de familie van Tamora, koningin van de Tamoren. Een verhaal vol politiek gekonkel, racisme, eerwraak, verkrachting en verminking. De boodschap: wraak roept alleen maar meer wraak op.

Om de meest gruwelijk denkbare wraak in het stuk tot uitvoering te brengen, heeft La Fura dels Baus toprestaurant Mugaritz gevraagd aan ‘A Taste of Titus Andronicus’ een bijzondere bijdrage te leveren. Het restaurant staat garant voor een unieke en intense geur- en smaaksensatie tijdens de voorstelling. In een bloedstollende apotheose nodigt Titus enkele bezoekers uit tot kannibalisme…

Macht is lekker ‘Macht is lekker’ is het prikkelende thema tijdens een discussie op de Open Dag op zondag 5 september, naar aanleiding van ‘A Taste of Titus Andronicus’. ‘Dwarsdenker’ Mathieu Weggeman zal op verschillende manieren de betekenis van de voorstelling in een breder kader proberen te zetten. 
Gasten zijn Birgit Donker, oud-hoofdredacteur van het NRC Handelsblad en Martijn van Dam, kamerlid voor de PvdA. De show zal, naast Mathieu Weggeman, gepresenteerd worden door Peter Pim Windhorst, journalist en radiomaker bij Omroep Brabant. De muziek is van Bardt van der Dennen.

In Nederland alleen in Eindhoven te zien

Confronterend, angstaanjagend en verontrustend belevingstheater

In 2007 in het Parktheater met ‘Imperium’ en in 2009 met ‘Boris Godunov’

Het tweesterrenrestaurant Mugaritz in San Sebastián is het op vier na beste restaurant ter wereld

Regie: Pep Gatell

Spaans/Catelaans gesproken, Nederlandse, samenvattende geprojecteerde tekst tussen de bedrijven

www.lafura.com www.furatitus.com

Reacties zijn gesloten.