Rotterdamse topkoks koken met kinderen in educatieve tuin


Kinderen van Lekker Fit! scholen koken met ingrediënten uit eigen tuin

Woensdag 25 augustus 2010 wordt op de educatieve tuinen Pietersdijk, De Enk en Vreelust gekookt met ingrediënten uit eigen tuin. Kinderen van een Lekker Fit! basisschool in de wijk krijgen les van de Rotterdamse topkoks Sieberen Meerema en Gilbert Kolff.

De kinderen gaan samen met de topkoks op zoek naar het antwoord op de vraag: wat is goed voor mijn lijf? Op de educatieve tuin hebben de kinderen zelf groenten en kruiden gezaaid en verzorgd. Met deze eigen geteelde gewassen bereiden zij een gezond en eenvoudig gerecht.

Het kookevenement is een initiatief van de dienst Sport en Recreatie van de gemeente Rotterdam. Met het project willen de initiatiefnemers het belang van goed en gezond eten benadrukken. Dit sluit aan bij de strijd die de gemeente Rotterdam voert tegen overgewicht bij kinderen met het actieprogramma Rotterdam Lekker Fit!

Sieberen Meerema, eigenaar/kok restaurant De Harmonie, en Gilbert Kolff, ‘bloemenkok’ die heeft gewerkt in het beroemde restaurant Mugaritz in San Sebastian (Spanje): ‘Als je gezond wilt eten, moet je weten waar voedsel vandaan komt, hoe het groeit en hoe je het moet verzorgen. Dit is een mooi en leerzaam initiatief waar wij graag aan meewerken.’

Dit evenement is een voorproefje op KunsthalKOOKT , het Festival voor de Echte Smaak,

van 9 tot en met 12 september 2010 in de Rotterdamse Kunsthal’. Hier presenteren schoolkinderen van de Lekker Fit! basisschool Mr van Eijckschool de langste moestuin ooit: een 60 meter lange groenten- en kruidentuin. Op de slotdag van het festival, zondag 12 september, bereiden zij met Pierre Wind gerechten met hun ‘eigen’ groenten en kruiden.

Reacties zijn gesloten.